Elhízás

A világ élbolyában vagyunk, mert lassan minden 3. magyar felnőtt elhízott lesz! A pluszkilók jelentősen rontják az életminőséget. Már 5%-nyi  testsúlyvesztéstől is fellélegzik a szervezet.

A felkúszó pluszkilókért többnyire magunkat okolhatjuk: napról napra több energiát veszünk magunkhoz, mint amennyit felhasználunk. Sújt bennünket a kevés mozgással, cukrozott élelmiszerek fogyasztásával, stresszel és alváshiánnyal járó civilizációs átok – ezért a dietetikusnak egészen biztos, hogy van itt dolga. Az esetek nem kis részében azonban fény derül valamilyen anyagcsere-eltérésre is az orvos közreműködésével – ha ezt kezeljük, sokkal sikeresebb és tartósabb lesz a fogyás.

MENNYIRE VAGY TÚLSÚLYOS?

Ez az, amit látatlanban képtelenség megmondani. A testtömeg-index (BMI) nem mondja meg, hogy valójában mennyi pluszkiló van rajtad, ugyanis nem mindegy, hogy milyen a zsír- és izomtömeg arányod. Ez a dietetikai konzultáción derül ki, ahol Inbody géppel elvégezzük a testösszetétel-analízist.

MIÉRT NEM TUDSZ LEFOGYNI?

Valószínűleg azért, mert nem megfelelően táplálkozol és nem eleget vagy nem megfelelően sportolsz  – ez egy utálatos mondat, és valószínűleg nem jössz el hozzánk csak azért, hogy ezt elmondjuk…

Viszont a dietetikus egy sor étrendi hibára rámutathat az étkezési naplód alapján, és elmondja, mit kell másképpen csinálnod!

A pluszkilókkal küszködők egy kisebb hányadánál főleg anyagcsere-eltérés okozza az elhízást, és érthető módon mindenki erre kíváncsi. Ezek a következők:

  • inzulinrezisztens állapotok (napjainkban már a gyermekek körében is terjed, és a lakosság közel fele érintett benne)
  • PCOS (inzulinrezisztenciával járó állapot, a nők tizedét érinti)
  • pajzsmirigy-betegségek – lakosság 8-15%-át is érintheti (alulműködés vagy túlműködés)
  • egyéb, ritkább hormonzavar (hipofízis adenóma, mellékvese-betegségek)

Nálunk megtudhatod az alapos kivizsgálás után, hogy minek köszönheted a túlsúlyodat és milyen kezeléssel fordítható vissza a hízási folyamat. Ha bebizonyosodik az anyagcsere-eltérés vagy valamilyen hormonális probléma, akkor segítünk abban, hogy célzott kezelést kapj és minél hatékonyabb legyen a fogyásod!

HOGYAN TÖRTÉNIK A KIVIZSGÁLÁS?

  1. orvosi kivizsgálás
  2. dietetikai tanácsadás és beállítás
  3. kontroll

Ha gyorsabb megoldást szeretnél, akkor javasoljuk, hogy elsőként végeztesd el a PRÉMIUM Panel vizsgálatot  a laborunkban!