Gyakran Ismételt Kérdések – Infúzióbár

GYAKORI KÉRDÉSEK A VITAMININFÚZIÓKRÓL

 1. BÁRKI KAPHATJA?

Bárki igénybe veheti, mivel ezek biztonságos készítmények. Azonban van egy pár kivétel.

CSAK EGYÉNI INFÚZIÓT kaphatsz, orvosunkkal történt konzultáció után, ha:

 • kismama vagy ill. nemrég szültél és szoptatsz
 • éppen meddőségi kezelés alatt állsz
 • 50 év feletti krónikus beteg vagy (szakorvosi gondozás alatt állsz)
 • most vagy az elmúlt 5 évben onkológiai kezelés alatt állsz, álltál (kemo-, sugárterápia)

 

NEM VEHETED igénybe az infúziót, ha:

 • nem töltötted be a 18 évet
 • oltást vettél fel az elmúlt 1 hónapban
 • kontrasztanyagos vizsgálatot végeztek rajtad aznap
 • éppen beteg vagy (fertőzésveszély, láz stb.)

 

 1. MENNYIRE BIZTONSÁGOS?

Abszolút az. Patikai forgalmazású, döntően importált összetevőkből állítjuk össze a keverékeket. Az összetevők behozatalát és hazai forgalomba hozatalát az OGYEI engedélyezi, amiről külön dokumentációt vezetünk. A koktélokba kizárólag vízoldékony vitaminok illetve ásványi anyagok kerülnek, túladagolástól nem kell tartani.

Az infúzió beadása előtt mindenkinek nyilatkoznia kell a kórelőzményről, egészségügyi állapotáról és a gyógyszerérzékenységéről, így az egyéni kockázatokat kiszűrjük.

A keverékeket az egyéni belgyógyász doktornőnk állítja össze – az egyéni infúzió igénylésekor kifejezetten a páciens egyedi paramétereinek figyelembevételével – a több éves tapasztalata alapján. A koktélokat tapasztalt szakápolók adják be, orvosi felügyelet mellett.

 1. MIÉRT ENNYIRE DRÁGA?

Attól függ, mit tekintünk drágának. Összességében a gyengébb immunrendszer és rosszabb terhelhetőség okozta munkaidő-kiesés, teljesítményvesztés nagyobb érvágást jelent, mint egy feltöltő- majd fenntartó kúra.

A különféle szájon át szedett készítmények sem kerülnek kevés pénzbe!

De nem térünk ki a válasz elől: az infúzió önköltségének javarészét az importált készítmények adják. Szakképzett munkaerőt, tudást, könnyen kezelhető bejelentkezési rendszert, fizetési lehetőséget és prémium kategóriás kiszolgálást biztosítunk emellé.

 

 1. MIKOR ÉRZEM A HATÁSÁT?

A tapasztalatok azt mutatják, van egy arra érzékenyebb, kisebb kör, akik már az 1. alkalmat követő pár napban direkt hatást érzékelnek: több az energia, kipihentebben ébrednek, jobban bírják a fizikai terhelést.

Inkább az a jellemző, hogy egy kúra (ami 4-5 alkalom) közepén jelentkezik a változás, egy alap „feltöltöttséget” biztosít hosszú hetekre.

Ezt érdemes havi 1, esetleg 2 fenntartó kezeléssel támogatni.

A visszajáró törzsvendégek arról számolnak be: ha pár hétig-hónapig nem jönnek infúzióra, fokozatosan érzékelik a fáradékonyság visszatérését, kevésbé fittek.

A poszt-Covid szindrómások szintén jó tapasztalatokról jeleznek vissza, pár alkalom kezelés után (nekik egyéni infúzió ajánlott).

 1. HOGY TÖRTÉNIK A BEADÁSA?

Előzetesen online kell foglalni időpontot itt a weboldalon (minden esetben). Az adataid elektronikusan bekerülnek a rendszerünkbe, mivel ez egy orvosilag felügyelt tevékenység.

Érkezéskor kapsz egy felvilágosító tájékoztatást és egy részletes beleegyező nyilatkozatot, ahol írásban kérdésekre is kell válaszolnod. Ha nincs orvosi akadálya az infúzió beadásának, bekísérünk a kezelőhelyiségek egyikébe (ezek 2 személyesek).

Beültetünk a kényelmes relax fotelbe –  ezek lábtámaszosak és hátradönthetőek félfekvő helyzetbe. Vérnyomást mérünk.

Az asszisztensünk beköti karvénába az infúziót, majd miután meggyőződött róla, hogy jól vagy, magadra hagy. Kapsz egy csengőt arra az esetre, ha gondod akadna.

Az infúzió 45-90 perc alatt csepeg le, ez egyénfüggő. Ha nem vagy az infúziókezeléshez szokva, min. 75 perccel számolj!

 

 

 1. MIRE ÉRDEMES FIGYELNI?

Bár az asszisztenseink világbajnokok a véna szúrásában – tudnak fájdalommentesen dolgozni -, lehetnek nehezítő körülmények.

A legfontosabb, hogy legyél jól hidratált, az infúzió előtti órákban igyál bőséggel vizet! Az intenzív edzés emiatt sem javasolt.

Jelentősebb túlsúly esetén nehezebb megtalálni a vénát, ezzel számolni kell.

Ha nem bírod a tű látványát, arra az esetre is fel vagyunk készülve, mivel a fotelek fekvő helyzetbe dönthetők.

Ne késs 15 percnél többet, mert teltház esetén összetorlódnak a kezelési időpontok, így előfordulhat, hogy el kell küldenünk.

Hozz maszkot! Bár hivatalosan vége a pandémiának, kérjük a maszkhasználatot elővigyázatosságból.

Nem érdemes gyorsítani a csepegtetőn az asszisztens megkérdezése nélkül! Ez fejfájást, szédülést okozhat.

A kezelőhelyiségben nem szabad enni-inni, higiénés okokból. Ugyanígy kérjük, mellőzd a hangos beszédet, mert lehet, ezzel zavarod a szomszédot.

 1. SPORTOLÓ KAPHATJA?

A jelenlegi WADA-ajánlások miatt leigazolt élsportoló nem kaphatja az infúziót, mivel doppingszernek minősül.

Csakis hobbisportolóknak tudjuk ajánlani. Különösen javasolt amatőr sportversenyek előtt, felkészülési időszakban, illetve a megmérettetés előtt-után, mert a tapasztalatok szerint kitolja a fáradtságküszöböt illetve gyorsítja a regenerációt.