Rólunk

Mi abban hiszünk, hogy hosszú távú sikert csak azokkal lehet elérni, akik törekednek az egészséges életforma egyensúlyának megtalálására:

  • figyelnek az étkezési rendjükre és a minőségi alapanyagokra
  • rendszeresen mozognak
  • és felismerik a mentálhigiéné fontosságát

Talán a sportot a legnehezebb az életünk részévé tenni – ezért, aki sportol, az már biztosan komolyan veszi a saját egészségét!

Sok hobbi-és élsportoló nem elégszik meg az edzéstervvel: szeretnének egészségesebbek lenni, vagy jobb teljesítményt elérni, így keresik azokat a szakembereket, akik ehhez hozzásegítik őket.

A hazánkban ilyen komplex szellemiségű csapat egyelőre hiánycikknek számít. De itt vagyunk mi!

A Sportkontroll Team ezt kínálja!

Úgy kell a munkánkat elképzelni, mint egy kirakóst. A szakemberek előbb alaposan, részenként megvizsgálják a páciens szervezetének működését, és megpróbálják feltárni mindazokat a gyengeségeket vagy fejlesztésre szoruló összetevőket, amelyek kijavításával minden esély megvan a topforma elnyerésére!

A Sportkontrollnál elsősorban az anyagcserére, a táplálkozásra koncentrálunk, de szükség esetén rehabilitációs szakemberek (gyógytornászok) is bekapcsolódnak, a Fájdalom Ambulanciáról.

Belgyógyászunk, Dr. Breyer Helga sportorvosi szakvizsgáját szerzi, az elmúlt 15 évben anyagcsere, endokrinológiai és diabetológiai területen sajátított el párját ritkító szakmai tudást. Gelencsér Adrienn és Dékei Zóra, dietetikusok saját tapasztalatokra és meggyőző elméleti tudásra építve, gyakorlatias konzultációkkal állnak rendelkezésedre.

A munkát profi diagnosztikus háttér is segíti: aznapi leletközlést biztosító vérvételi pont (beutaló nélkül), ultrahangos vizsgálatok illetve Inbody testösszetétel-mérés.

Kit tekintünk sportolónak?

Gyakorlatilag mindenkit, aki legalább több hónapja, rendszeresen, heti átlagban legalább három órát intenzíven mozog! Így a skála a hobbisportolótól egészen a leigazolt élsportolóig terjed – természetesen a vendégeket a saját edzésterhelésük alapján, individuálisan kezeljük. Sőt, még az aktívan mozgó kismamákat is ide soroljuk.

Mindenkit, aki magát sportolóként azonosítja a fentiek szerint, egyéni orvosi konzultáción illetve dietetikai konzultáción fogadunk, így a szakembereink külön is tudnak foglalkozni velük.

És ha valaki nem mozog rendszeresen, eleget?

Olyan vendégeket is várunk, akik eltökélten akarják a testi-lelki változást annak érdekében, hogy egyszer és mindenkorra leszámoljanak végre a pluszkilókkal, helyrerázódjanak a hormonjaik vagy az anyagcsere-eltéréseik – esetleg megerősödjenek, elérjék az ideális testsúlyukat, testösszetételüket – egyszóval, jól érezzék magukat a bőrükben. Nekik találtuk ki a csomagokat, amelyben komplexen nyújtjuk az orvosi kivizsgálást és a dietetikai szolgáltatásunkat –  és előírjuk a rendszeres edzést is, kérésre személyi edző vagy gyógytornász kontakt javaslattal. Ez van: az egyik nem megy a másik nélkül…!

Azok, akik úgy gondolják, hogy nem szabad elengedni a kezüket, megtalálhatják az időben kiterjesztett szolgáltatásunkat is: 12 hetes programunk utánkövetéses részében a dietetikusaink folyamatosan felügyelik a haladást és szükség esetén korrigálnak az étrenden, valamint javaslatot tehetnek az edzésterhelés változtatására.

Kismamák

Mára elfogadott tény, hogy az életünk egészsége már az anyaméhben megalapozódik.

Ezért szívügyünknek tekintjük a kismamák belgyógyászati gondozását:

főleg azokat várjuk, akik valamilyen szénhidrát-anyagcsere zavarban szenvednek (inzulinrezisztencia, diabétesz), esetleg hormonális probléma szerepel az előzményeikben. Terápiájukban kiemelt fontosságú az egészséges életmód fenntartása, mind az étrendi, mind a mozgás vonalról – ebben tudunk mi segíteni az orvosi kontroll mellett.