TURBÓZD FEL AZ ÉTRENDED! – WORKSHOP FUTÓKNAK

KÖZKÍVÁNATRA ISMÉTLÉS!

„Okosító” workshop, rövid(ebb)- és hosszútávfutóknak, triatlonistáknak, bringásoknak, úszóknak és egyéb állóképességi sportolóknak! 

 

A tél az alapozás időszaka, ilyenkor érdemes a fejekben is rendet rakni. Te is keresed azt a tökéletes sportétrendet, amitől:

  • nem lesznek gyomorpanaszaid…
  • egyenletesen ellát energiával a mindennapokban és éles helyzetekben
  • nem érzed azt, hogy túl hamar fáradsz, savasodsz terhelés közben…
  • … és gyorsan tudsz regenerálódni? 

Valamint szeretnéd jól csinálni a carboloadingot (azaz a “töltést”) a versenyek előtt és örülnél, ha nem az az érzésed lenne mindig, mintha átment volna rajtad az úthenger?

 

Akkor nálunk a helyed! Segítünk az állóképességi sport melletti, kiegyensúlyozott étrended összerakni:

  1. elmondjuk, milyen alapelvekhez ragaszkodj, azaz keretet adunk a mindennapokhoz
  2. mire figyelj az edzések előtt, közben és után
  3. hogyan regenerálódj jól
  4. hogyan érdemes a versenyekre felkészülni (carboloading)
  5. ezáltal hogyan fokozhatod a teljesítményedet

+ pár konkrét tippet is mutatunk, hogy mit érdemes elkészítened saját kezűleg, amit el tudsz fogyasztani a terhelések alatt, illetve előtte és utána! Van élet az energiaszeleteken, géleken és sportitalokon túl is! 😉

 

Kiknek ajánljuk a workshopot?
Az eddigi tapasztalataink szerint nagyon különböző szinten tartó és tapasztalatokkal bíró futók jöttek el a foglalkozásra: a teljesen kezdő kismamától kezdve a gyakorlott, idősebb ultrafutóig mindenfélével találkoztunk. Ezért bárki jöhet, aki hetente legalább 3-4-szer végez állóképességi edzést és alkalmanként versenyen is próbára teszi magát – a cél az, hogy olyan alapozást tartsunk, ami a mindennapokhoz / edzős napokhoz használható segítséget ad.
Ugyanakkor nem alkalmas a workshop arra, hogy a sportolók speciális, egyéni kérdéseit megválaszolja (főként versenyzőknek és intenzív futóknak a táplálékkiegészítők témájában – ez utóbbihoz ajánljuk figyelmedbe a speciális workshopunkat Sára Györggyel)!

 

A kurzust Vásony-Dékei Zóra sportdietetikus tartja, aki számos cikket írt a BSI – Sportiroda felkérésére a futóesemények hírleveleibe, valamint írása megjelent a 2018 évi SPAR futóverseny műsorfüzetében. Ő maga is hobbifutó, illetve cöliákiásként különös érzékenységgel kezeli az ételallergiások és gyomor-bélrendszeri panaszosok szempontjait.

 

Megtanítja az alapokat, elmondja a miérteket és gyakorlati példákkal/tippekkel is ellát – a többi rajtad múlik!

3 óra, interaktív, kérdezésre lesz lehetőséged!  Inzulinrezisztenseknek is ajánljuk a kurzust!

ÁRA: 8.900 Ft (egészségpénztárra elszámolható, ha utalásos számlát kérsz) 

EXTRA: 50% kedvezmény Mandulaliget egyik tanfolyamára (beváltható: 2020. máj.10-ig)