PCOS, inzulinrezisztencia: babát szeretnék -ONLINE!

Ez egy rendhagyó workshop PCOS-es és/vagy inzulinrezisztens hölgyeknek, 18-45 éves korig!

KÖZKÍVÁNATRA ISMÉTELJÜK, EZÚTTAL ONLINE! 

 

Úgy érzed, hogy már mindent tudsz a PCOS-ről és az inzulinrezisztenciáról, mert utánaolvastál… ennek ellenére sem haladsz jól a kezeléssel? Nem úgy javulnak a tüneteid, ahogy szeretnél, és nem sikerül áldott állapotba jutni? Esetleg csak sejted, hogy érint a PCOS, és elkerülnéd a leggyakoribb hibákat? Vagy most még nincs itt az idő, de szeretnél jól felkészülni? 

A PCOS a nők hatodát érinti, az inzulinrezisztencia pedig közel a felét. A kezeletlen inzulinrezisztencia önmagában is okozhat hiperandrogén tüneteket (pattanásos-zsíros bőr, hajhullás, intenzívebb szőrnövekedés), elmaradó peteérést vagy rendszertelen női ciklust, pecsételést és csökkentheti a teherbeesés esélyét.

Ezért nagyon sok nőt érint ez a problémakör, akár van PCOS diagnózisa, akár nincs! Ha nem jól van beállítva a terápia, akkor a pozitív teszt is jóval később, nehézségek árán kerül a kezükbe, valamint a korai vetélésnek is nagyobb az esélye.

Mi már tudjuk, hogy legtöbbször látszólagosan kicsi – de annál fontosabb – részletek összességén múlhat a siker.

Hibalehetőség bőven akad, kezdve már a diagnózis és a beállított kezelés témakörénél:

  • milyen buktatók vannak a diagnózis felállításakor, mennyire fontos a differenciáldiagnosztika (avagy valóban – csak – PCOS-ről beszélünk? esetleg másról is szó lehet?)
  • hány típusa van a PCOS-es nőnek? Mire kell figyelni attól függően, ki melyik fenotípusba tartozik?
  • tényleg csak metforminnal lehet ezt kezelni?
  • mennyi időt vesz igénybe a javulási folyamat és mi tudja azt hátráltatni?
  • milyen mozgásformák javasoltak és milyenek nem?
  • miért fontos annyira a lelki faktor és a regeneráció?

 

Gelencsér Adrienn az elmúlt években sok gyermekre vágyó nőt kezelt már

Gelencsér Adrienn dietetikus és coach – maga is érintett és inzulinrezisztens – természetesen a legfontosabb tényezőről, a 160 grammos étrend alapjairól és működéséről beszél, de ennél sokkal komplexebb mondanivalója lesz. Ugyanis Adrienn rávilágít a következő kérdésekre:

  • milyen klasszikus diétahibák vannak?
  • mi a helyzet a gluténnal és a tejjel?
  • valóban 160 grammra van szükségünk?
  • szénhidrát-matematika, egy kis gyakorlás, valamint sok-sok tanács és gyakorlatias trükk ahhoz, hogyan lehet valóban élvezetes a diétád

2.5 óra, interaktív!

Az eseményt már többször tartottuk meg telt házzal a Sportkontrollban. Ezúttal annak az anyagnak egy rövidebb, “feszesebb” verzióját adjuk le online, megtartva az interaktivitás lehetőségét. Ezért a foglalkozás létszámát 15 főben maximalizáljuk, de már 4 főtől megtartjuk. 

Ára: 6000 Ft