Így fogyasztunk le egy óvónőt

 

Melinda nyáron jelentkezett a full komplex csomagunkba. A súlyfeleslegétől szeretne megszabadulni, az elmúlt években a kisgyerekével volt otthon. Azt tervezte, hogy ha elkezd a gyerek ősszel oviba járni, több időt fordít magára – és végigcsinálja a programot. Sikerült is neki.

 

Kell, hogy valaki fogja a kezem….

…. mondta Melinda, amikor befizetett a csomagra. Ezért hangsúlyozta, hogy számára nagyon fontos nem csak az iránymutatás, hanem a szoros kontroll is.

A full komplex csomagunk ennek az elvárásnak megfelel! A program így megy:

  • az elején az orvosunkkal (ez évtől Töllösy Judit doktornő működik közre ezekben, de Melindát még Breyer Helga doktornő kezdte kezelni) találkozik, szükség esetén gyógyszert is kap…
  • …. miután megcsináltatta a labort. A programosaink legtöbbször a PRÉMIUM vérvételi panelt választják, amiben minden össze van szedve, ami szükséges, és ami kell az anyagcsere-működés teljes körű feltérképezéséhez
  • az orvosi találkozót megelőzően vagy utána elmegy a dietetikusunkhoz, ahol végeznek egy Inbody testösszetétel-mérést, centiznek, felmérik az előzményeket és átveszik az étrendi alapokat (Az Inbody testösszetétel-mérés így zajlik.)
  • 6 héten belül sor kerül a második dietetikai alkalomra, ahol átbeszélik a beküldött étkezési napló alapján a diétahibákat, ismét mérnek
  • a dietetikus ezután átküld egy teljesen testre szabott, egyéni étrendet, segítségnek
  • ezután átlagban havonta találkoznak, folyamatosan mérnek testösszetételt és konzultálnak
  • a doktornő eközben kérhet kiegészítő kontroll labort, amit távkonzultációban beszélnek meg, és kérdés esetén e-mailben rendelkezésre áll

Nos, ilyen szoros „emberfogás” alatt szinte lehetetlen kifogásokkal próbálkozni. Mondjuk, Melinda nem is igen akart, végig lelkes volt.

A programunkkal garantáltan kivédheted a jojózást

Súlyos fokú inzulinrezisztencia…

… derült ki, máris. Ez nem meglepő azoknál, akik jelentősebb többletsúllyal rendelkeznek, és persze Helga doktornő megtalálta az összes olyan kis finomságot, ami elő szokott fordulni ilyen esetben:

  • emelkedett 2 órás vércukor-érték a terhelésnél, azaz csökkent glükóz-tolerancia (IGT: ez már a cukorbetegség kapuja, de még vissza lehet innen fordulni)
  • magasabb vérzsír-értékek
  • némileg lustább pajzsmirigy-működés és határon billegő D-vitamin szint

A csúnyácska vércukor-terheléses értékek ismeretében a doktornő úgy döntött, hogy elkezdi a metformin terápiát, és mellé még az Inofem étrendkiegészítő szedését is javasolta. A rendeződő anyagcserétől remélhető volt, hogy a többi érték is a helyére kerül, bár a D-vitamin pótlását a téli időszakkal megkezdtük később.

1600 kcal, 150 gramm CH…

… a fogyás beindításához ezekre az étrendi „sarokkövekre” volt szükség.

No meg, mozgásra. Melinda ugyanis ekkor már évek óta nem sportolt, pedig rettenetesen nehéz úgy fogyni, ha az ember nem edz. A sport segít abban, hogy az izomtömegből ne veszítsünk, sőt, lehetőség szerint növeljük azt, így az alapanyagcsere is nő.

Ha a szervezet alapból többet éget el a sport révén gyorsított anyagcserével, akkor fogyni is könnyebb.

Melinda ezt nagyon jól megértette, bár nem azonnal. Kellett neki ehhez két hónap, és futópadra is szert tett, amihez melegen gratuláltunk.

A kajájának beállítása könnyedebben ment, mint a sportolás beiktatása. Zóra dietetikusunk így összegezte a tapasztalatait:

 

Szóval Melinda augusztus elején kezdett nálunk, 96 kilóval. Jelenleg  88 kg, most egy hónapja stagnál ugyan, de ebbe beleesett egy nagycsaládi karácsonyozás is. Ilyenkor mindenkinek elmondom: a cél, hogy ne felfele menjen a mérleg. Végül is emberek vagyunk!

 

Melindánál sok étrendi alapelv már rutinszerűen az élete részét képezi. Minden találkozáskor apró csiszolásokat végeztünk az étrendjén, életmódján. Ő az, aki minden egyes alkalommal hálával és mosollyal az arcán távozik, megköszönve azt, hogy újra lelket leheltem belé és adtam néhány jó ötletet, egyszerű receptet! Elmondása szerint neki ez hihetetlenül sokat számított, hogy havonta eljött hozzám kontrollra, ahol átbeszéltük a felmerülő kérdéseit és ahol visszacsatolást kapott, hogy jó-e összességében, amit csinál vagy sem.

 

Az Inbody mérést az ő esetében kiegészítettük felkar, alkar, derék, csípő, comb, vádli cm mérésekkel is, mely minden egyes alkalommal látható változásokat eredményezett.

 

Öröm volt nekem is ezt a folyamatot végigkísérni! Nagyon meg vagyok elégedve az eredményeivel!

 

 

Végszó, 5 hónap elteltével

 Az egy dolog, hogy Melinda megváltoztatta az életmódját. De úgyis mindenkit a számok érdekelnek.

Laborleletek:

éhgyomri vércukor   5.7  – >  5.0 mmol/L

éhgyomri inzulin   11.9   – >  3.9  mIU/L

TSH                              2.34     ->  1.8 mIU/L

D-vitamin szint       77   ->     96.5 nmol/L

Centik:

csípő:   124   ->  104 cm

combok:   66 ->  58 cm

felkarok:  34    ->  30 cm

Inbody:

testtömeg:  96 –>  88 kg

testzsír :  48.5  -> 44.5 %

testzsír tömeg:  46.5  -> 39 kg

 

Félreértés ne essék: Melinda előtt még hosszú út áll, de ha ilyen kitartóan folytatja, nyáron már könnyen lehet, hogy 7-essel fog kezdődni a kilói száma – és a legfontosabb, hogy ez hatékony fogyás, azaz nem fenyegeti a jojózás veszélye. Gratulálunk a fogyásához és további sok sikert!

 

iratkozz fel a hírlevelünkre, ha szereted az írásainkat

ezek is érdekelhetnek

Nem működik sokáig a nőknél a drasztikus szénhidrát-megvonás?

Túlélő trükkök karácsonyra